Probiotics

Waarom zijn wij uniek?

Voor Quality First Probiotica geproduceerde reinigingsmiddelen zijn reinigingsproducten die niet-pathogene, "goede" bacteriën gebruiken voor het verteren van afval, bodem, vlekken en kwalijke geurtjes. De bacteriën doen dit door enzymen te produceren die specifiek zijn ontworpen om bepaalde moleculen (afval/bodem) in kleinere stukjes te breken. Deze kleinere stukjes worden "voedsel" voor de bacteriën.

De bacteriën consumeren deze bodems en breken ze af in twee basische verbindingen: koolstofdioxide en water. De bacteriën groeien in aantal en blijven de grond verbruiken tot hun voedselvoorraad afneemt (de grond is verdwenen), daarna neemt de bacteriepopulatie af en kan worden weggespoeld tijdens de volgende schoonmaak of blijven werken tegen nieuwe bodems.

Bacteriën kunnen meer dan 5000 verschillende enzymen produceren. Vanwege hun levend karakter produceert elke bacterie die wij gebruiken, afhankelijk van het type afval, enkele duizenden enzymen en oppervlakteactieve stoffen. De specifiek geproduceerde enzymen worden daarom zo nodig geregenereerd.

Voordelen met bacteriële reinigingsmiddelen:

Ze zijn vaak veiliger voor het milieu en de menselijke gezondheid in vergelijking met andere chemische producten.
De micro-organismen (bacteriën) kunnen in zeer kleine scheuren en spleten doordringen en bodems en onaangename geurtjes verwijderen die traditionele chemicaliën vaak niet kunnen verwijderen.
De bacteriën en enzymen blijven achter als reststoffen en kunnen maximaal 80 uur na het aanbrengen blijven werken, zodat vuil en onwelriekende stoffen volledig worden verwijderd.
Door natuurlijke competitie voor voedsel en hulpbronnen, kunnen de niet - pathogene "goede" bacteriën helpen om ziekteverwekkende (ziekte veroorzakende) bacteriën te verdringen, wat de menselijke gezondheid ten goede komt